Cпекулянти почали вивозити долари з України в Польщу - Міндоходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cпекулянти почали вивозити долари з України в Польщу - Міндоходів

Валюта
12180
Втрати валютників, які в кінці минулого року скупали валюту в надії на її подорожчання, змушують їх шукати шляхи збуту валюти за кордоном. Останнім часом митники фіксують все більше випадків переміщення за кордони України значних сум доларів та євро, повідомляє Міндоходів.
Так, у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення ”Смільниця – Кросценко” працівники Львівської митниці у громадянина України вилучили рекордну суму валюти. 25-річний львів’янин прямував до Польщі легковим автомобілем як пасажир. Для перетину кордону він обрав смугу спрощеного митного контролю „зелений коридор”. Але його знервована поведінка викликала підозру у митників, які вивели автомобіль у місце для поглибленого огляду.
Під час огляду цього транспортного засобу на наявність в осіб, які ним переміщуються, товарів або предметів, прихованих від митного контролю, було встановлено, що пасажир автомобіля переміщує 146 650 доларів США.
Відповідно до Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 27.05.2008 №148, фізичним особам-резидентам дозволяється переміщення через митний кордон України валютних коштів у сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 000 євро. Якщо сума перевищує вказаний еквівалент, необхідне подання документів, які підтверджують зняття готівки з рахунків банків (фінансових установ).
Таких документів громадянин для митного контролю не надав, а отже, порушив встановлений порядок проходження митного контролю в коридорах спрощеного митного контролю. Тож кошти, які перевищували дозволену законом суму, вилучено. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 471 Митного кодексу України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас