Як зняти квартиру у Лондоні? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зняти квартиру у Лондоні?

Нерухомість
9667
Лондон – одне з найбільш відвідуваних міст світу. Тут багато цікавих місць, і кожен зможе знайти собі заняття до душі. Туристи рідко зупиняються в готелях і воліють орендувати квартири. Причин декілька: в окремих апартаментах більше місця і свободи дій, є окрема кухня, можна приймати гостей і т. д. Тим більше, ціни говорять на користь приватного орендованого житла.
Студія, пентхаус чи лофт?
Як зняти квартиру у Лондоні?
У Лондоні дуже жвавий ринок оренди. Хороша нерухомість не пустує ні дня. Тому, знайшовши підходящі апартаменти, не можна баритися ні хвилини. Звичайно, в таких умовах немає місця знижкам.
Яке житло можна знайти в Лондоні? Вибір величезний: це і студії в таунхуасах, і квартири в обслуговуваних житлових комплексах, і особняки з критими басейнами, і пентхауси з видом на Темзу, і лофти в колишніх промислових будівлях. Самі лондонці особливо цінують перший поверх, чого не скажеш про росіян.
До вибору квартири варто ставитися серйозно. Орендаря можуть очікувати сюрпризи, наприклад, вікна, що виходять на гучну вулицю, або роздільні крани гарячої та холодної води у ванні (так прийнято в Англії, але росіяни до такого не звикли).
Квартири з видом на річку можна знайти в Докслендсі і Канарі-Уорфі. Але туристи найчастіше обирають район Маленька Венеція (Little Venice), розташований в західній частині Лондона. Хоча ніщо, крім каналів, в ньому не нагадує про італійське місто, тут багато хороших ресторанів, барів та кафе. У Маленькій Венеції можна зняти, наприклад, квартиру з трьома спальнями, садом і терасою з видом на Риджентс-канал. Вартість оренди – 2750 фунтів стерлінгів на тиждень.
Лофти варто шукати в Чизвику, Баттерсі, Хокстоні і поряд з Холланд-парком. Такі квартири зазвичай просторі і здаються за 1 000 – 1 600 фунтів стерлінгів на тиждень.
Майже як в готелі
Як зняти квартиру у Лондоні?
У Лондоні є великий вибір апартаментів в житлових комплексах, що обслуговуються. У таких будівлях є тренажерні зали, басейн і паркування, працюють швейцари і покоївки – зовсім як у готелях. У кімнатах якісні меблі, у вартість включено прибирання і зміну білизни.
Зазвичай обслуговувані апартаменти пропонуються в центральних районах і на сході міста (Канарі-Уорф, Лаймхаус). Такий тип житла популярний серед бізнесменів, що приїжджають в Лондон на тривалий термін, і у туристів, що хочуть жити з домашнім комфортом, але в той же час отримувати якісний сервіс.
Фешенебельний центр
Як зняти квартиру у Лондоні?
На вартість оренди більше впливає не якість обробки і кількість кімнат, а район, в якому розташоване житло. Елітні квартири знаходяться на заході, гідні апартаменти, які менше б’ють по гаманцю, – на сході, щось подешевше – на півночі і півдні. Найдорожче житло знаходиться в Мейфері, Найтсбріджі, Кенсінгтоні і Челсі.
Аристократичний Мейфер сподобається тим, хто любить купатися в розкоші. Тут багато модних магазинів і елітних будинків. Саме в Мейфері знаходиться головна торгова вулиця Олд-Бонд-стріт і Севіл-Роу, де можна замовити костюм лондонського денді.
За кількістю розкішних магазинів і питних закладів Мейферу не поступається Найтсбридж (англ. «міст лицарів»), який так названий, тому що в середньовіччі тут влаштовували дуелі.
Після Мейфера найдорожчий і найпомпезніший боро – Кенсінгтон і Челсі. Тут знаходиться Кенсінгтонський палац, колишня резиденція королів, в якому народилася королева Вікторія. На навколишніх вулицях, у кварталі Мільйонерів (Millionaire’s Row) розташувалися дорогі особняки. На Кінгс-роуд в Челсі багато фешенебельних бутіків і знаменитих пабів.
Золота середина
Як зняти квартиру у Лондоні?
Ноттінг-Хілл припаде до серця як хіпстерам і богемі, так і любителям комфортного буржуазного відпочинку. Цей район славиться магазинами уживаного одягу, антикварними лавками на Портобелло-роуд, магазинами з органічною їжею і красивими будинками у формі півмісяця.
Модній молоді сподобається Айлінгтон, тому що тут багато недорогих барів і ресторанів. Він має репутацію демократичного місця і не вважається фешенебельним і дорогим.
Тим, хто не дуже жалує інших туристів, варто вибрати квартири в Блумсбері. Цей район знаходиться на півночі Лондона і не дуже популярний серед приїжджих з фотоапаратами. У південній частині Блумсбері знаходиться Британський музей, в цьому районі жили Чарльз Діккенс, Бернард Шоу і Вірджинія Вульф. Тут багато пам’яток архітектури та історії.
Для сімей з дітьми
Як зняти квартиру у Лондоні?
Грінвіч, розташований на півдні Лондона, підійде сім’ям з дітьми. Тут тихіше, ніж у центрі, а ціни нижчі. Це місце знамените не тільки нульовим меридіаном і обсерваторією, але і красивими зеленими насадженнями Грінвіч-парку.
Сімейним туристам також сподобається жити в Річмонді, західному передмісті Лондона. Воно вважається одним з найпрестижніших місць, однак нерухомість тут коштує набагато дешевше, ніж в Белгравії, Мейфері, Найтсбріджі, Кенсінгтоні і Челсі. До центральної частини Лондона на південному березі Темзи, де знаходиться вокзал Ватерлоо, з Річмонда можна дістатися на поїзді всього за 20 хв. У цьому передмісті люблять селитися знаменитості. У місцеві парки, в яких зустрічаються олені, люблять приїжджати на вихідні лондонці.
Шукайте біля метро і магазинів
Як зняти квартиру у Лондоні?
Якщо ви плануєте користуватися громадським транспортом, шукайте квартиру в пішій доступності від станції метро. Це особливо актуально для тих, хто хоче орендувати житло на периферії. Також варто звертати увагу, чи є поблизу магазини. Побродити по околицях Лондона можна, не покидаючи Росії. Для цього треба скористатися сервісом Google Maps Street View на сайті Google.Com.
Зазвичай перегляд квартир проводиться вдень. Краще пройтися по району ще й вночі, щоб перевірити рівень шуму. Хоча для більшості росіян це неприйнятно: як правило, житло бронюється через агентів ще в Росії.
Остерігайтеся Брікстона!
Як зняти квартиру у Лондоні?
Згідно з поліцейською статистикою, найчастіше крадіжки скоюються в центрі Лондона, в Вестмінстері. Але не тому, що цей район такий неблагополучний, а тому, що тут велика щільність населення.
Самі лондонці небезпечними вважають такі райони: Брікстон, Хакні, Пекхем і Степні. Тут не варто орендувати житло, та й для прогулянок сюди вибиратися не слід. Та й пам’яток в порівнянні з центральним Лондоном тут майже немає.
У північній частині британської столиці не найкращими вважаються деякі місця в районах Вуд-Грін, Тоттенхем, Едмонтон, Далстон, Уолтамстоу, Бетнал-Грін, Холлоуей, Шадвелл, Іст-Хем, Вест-Хем, Плейстоу, Ілфорд і Дагенхем. У південному Лондоні варто остерігатися районів Дептфорд, Катфорд, Льюісхем, Нью-Кросс, Камбервелл, Кеннінгтон, Стоквелл і Клепхем.
Тижнева оренда
Оренда може бути довгостроковою (long let) і короткостроковою (short let). Під довгостроковою мається на увазі наймання житла на термін від шести місяців. Це найпоширеніший тип оренди в Лондоні: власники відчувають себе спокійніше, коли їх квартири або будинки знаходяться в руках одних і тих же людей довгий час. У такому випадку ціни вказуються з розрахунку на місяць (pm, per month).
Квартири в Лондоні рідко здаються подобово. Як правило, мінімальний термін – один тиждень. Ціни в оголошеннях зазначаються в розрахунку на сім днів (pw, per week).
Короткострокова оренда зазвичай на 20-30% дорожча від довгострокової.
Гроші наперед
Якщо квартира знімається на короткий термін, то сума за весь час проживання вноситься авансом. Якщо житло орендується на довгий час, вноситься депозит в розмірі місячної оплати. Для оформлення контракту зазвичай потрібен тільки паспорт. Якщо мешканець заселяється надовго, власник може вимагати додаткові документи на свій розсуд, наприклад, довідки з місця роботи.
Гроші найкраще пересилати банківським переказом. Це дозволить уникнути високих відсотків (при використанні кредитної картки) та обов’язку носити з собою великі суми.
Від 500 фунтів на тиждень
Оренда студій та квартир з однією спальнею в Лондоні коштує від 100 фунтів стерлінгів на тиждень. Звичайно, в кримінальних районах вдасться знайти щось дешевше, але туристам там робити нічого. За мінімальною ціною можна зняти крихітну комірчину без оздоблення, розташовану не в найкращому домі подалі від центральних вулиць.
Ціни на гідні квартири в самому серці міста не менше 500 фунтів стерлінгів на тиждень. Наприклад, за цю суму можна орендувати обслуговувані апартаменти недалеко від Гайд-парку. Серед послуг – прибирання, приготування сніданку, прання білизни та цілодобовий консьєрж-сервіс.
Тим, хто хоче оселитися в Кенсінгтоні, Челсі, Белгравії, Мейфері, Найтсбріджі і резиденціях на березі річки, доведеться розщедритися на кілька тисяч. Так, за 3600 фунтів стерлінгів на тиждень здається квартира з двома спальнями в комплексі Trafalgar, розташованому в центрі Лондона, за 300 м від берега Темзи і станції Embankment. Так само, як у попередньому випадку, мешканцям пропонуються всі види обслуговування та зручностей: ресепшен, кімната для сніданку, кімната для відпочинку, Wi-Fi, ліфт, кондиціонер, щоденна зміна постільної білизни та щотижневе прибирання.
Нарешті, однією з головних особливостей лондонського ринку оренди є те, що переважна більшість (90% або навіть більше) квартир і будинків здаються з допомогою агентів нерухомості.
За матеріалами:
Tranio.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас