Форекс - огляд ринку за вівторок і прогноз на середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за вівторок і прогноз на середу

Валюта
253
Зранку ми отримали відразу дві новини: погану і хорошу. Почнемо з поганої: у Північній Кореї знову проводяться ядерні випробування, які тільки підсилюють хвилювання на ринках і напруженість у світі. Але була й хороша: заява від «Великої сімки», яка підтвердила, що ніхто нічого поганого про валютні курси говорити не збирався. Фактично, ієні дали «зелене світло» на подальше ослаблення, а євро – на подальше зростання. У підсумку, EUR/USD закрила день в області 1,3450, а GBP/USD – в районі 1,5650.
Протягом дня EUR/USD зміцнилася до максимуму 1,3475 від рівня відкриття 1,3399, чому посприяли згадані вище коментарі G7 і промова Олланда, який заявив, що «валютний курс не можна використовувати з метою комерційної вигоди». Додаткові виступи в подібному ключі можуть підтримати зміцнення пари в район 1,3530.
GBP/USD перенесла насичену сесію, то падаючи, то піднімаючись. Початкове падіння від рівня відкриття 1,5668 до мінімуму 1,5571 було викликано розмовами про те, що інфляційний звіт Банку Англії буде віяти м’якістю і песимізмом. Тим часом, показник CPI повністю збігся з прогнозами, що підбадьорило фунт і повернуло в район 1,5650 напередодні сьогоднішнього релізу.
А ось у USD/JPY все складалося не так гладко. Звістки про те, що Північна Корея тільки що провела під землею треті за рахунком випробування ядерної зброї, чинили тиск на пару, призупинивши ралі, що почалося ще вчора. Протягом дня двічі падала і відновлювалася, завдяки різноспрямованим чуткам з приводу G7. Відкривши день на 93,88, пара скотилася до мінімуму 92,94, але завершила торги в районі 93,60.
Прогноз на середу, 13 лютого 2013 року
Трошки торкнемося широко обговорюваної вчора теми – теми тлумачення заяви G7. Той факт, що текстівка не змінилася, дав ринкам надію на те, що Японію не будуть картати за «маніпулювання валютою». Проте вже під час американської сесії офіційна особа G7 оголосила, що всі неправильно зрозуміли, і якраз «Сімку» дуже хвилюють масштабні коливання ієни. Крім того, стало відомо, що ця тема буде в центрі уваги засідання G20 в Москві. З цього можна зробити два висновки:
У четвер Японію будуть критикувати, і USD/JPY потрапить під обстріл.
Ще до четверга японська влада спробує «заговорити» ринки, щоб нацвалюта підросла, і їх сильно не лаяли.
Отже, ймовірність відкату пари в район 92,30 в найближчі дні дуже велика. Якщо ж цього все ж не станеться, сміливо купуйте USD/JPY і готуйтеся до пробиття 95,00.
GBP/USD усе ще слабка і різко реагує на всі розмови з приводу інфляційного звіту та планів Банку Англії. Сьогодні дилема буде вирішена: якщо прогнози виявляться не настільки песимістичними, пара здатна повернутися в район 1,58. Хоча по суті, якщо показники збігатимуться з очікуваннями ринку, також можливий невеликий відкат вгору на темі «купуй на чутках, продавай на фактах», не вище району 1,5720.
І ще один цікавий момент на сьогоднішній вечір – публікація звіту щодо роздрібних продажів США. Показник цього разу володіє особливою важливістю, так як може найбільш адекватно відобразити реакцію населення на підвищення податків, яке сталося з 1 січня поточного року. Якщо рівні виявляться нижчими від прогнозованих, це викличе послаблення USD, тим самим підтримуючи рух EUR/USD в район 1,3540 після прориву 1,35.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас