Греція залишається однією з найдорожчих країн Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція залишається однією з найдорожчих країн Європи

5324
Греція і в 2012 році залишалася однією з найдорожчих країн Європи, незважаючи на те, що грецьке міністерство розвитку зафіксувало сповільнення зростання цін на більшість категорій товарів.
Заступник міністра розвитку Афанасіос Скордас не пояснив, чому ціни в Греції, яка шостий рік перебуває в рецесії, зберігаються на дуже високому рівні, недоступному для більшості громадян, але повідомив, що якби не зросли на 27% ціни на електроенергію і паливо, то інфляція в 2012 році була б негативною.
Заступник міністра вважає, однак, що загальна тенденція відображає сповільнення зростання цін. «Тренд спрямований вниз, але громадянам не треба чекати зниження ціни настільки ж, наскільки падають їхні доходи. Цього не відбувається ні в одній країні світу, ні в Греції», – сказав Скордас, за словами якого, «політики починають працювати» і в наступний часовий період зниження цін буде помітніше.
Чиновник повідомив також, що на 0,54% в середньому знизилися ціни в категорії «Продукти харчування та безалкогольні напої» і Греція є єдиною країною в ЄС, де в 2012 році подешевшали продукти. Водночас в цій категорії зареєстровано зростання цін на яйця, йогурт, сир Фета, а також на яловичину, свинину і рибу.
Тенденцію до зниження в порівнянні з середніми показниками по ЄС мають і ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби, меблі, килими, послуги охорони здоров’я та квитки на культурні заходи, аудіо- та відеообладнання, освіта, готелі та ресторани, зв’язок. Зросли на 0,32% ціни на одяг і взуття, на 27,01% – ціни на паливо і тарифи на електрику, на 1,69% – вартість перевезення.
За матеріалами:
Euromag.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас