Індія вимагає від Nokia $2,43 млрд - за недоплачені податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія вимагає від Nokia $2,43 млрд - за недоплачені податки

501
Податкові органи Індії планують пред’явити Nokia претензії в розмірі 130 млрд рупій ($2,43 млрд). У Делі вважають, що фінська компанія занадто захопилася трансферним ціноутворенням і бухгалтерськими інноваціями.
Схеми трансфертного ціноутворення, на думку індійських податківців, призвели до того, що скарбниця недорахувалася 100 млрд рупій ($1,87 млрд), інші бухгалтерські трюки вивели в тінь ще 3 млрд рупій ($562 млн). Зокрема, фіни не платили податки з ПЗ, купленого в Індії, і часто змінювали юрособу, щоб пролізти в дірки податкового законодавства.
Газета Economic Times повідомляє, що в індійських офісах Nokia в останні кілька тижнів проходять обшуки. Керівництво місцевого підрозділу та представників аудиторської компанії PriceWaterhouse Coopers кілька разів викликали на допити. Попередня частина слідства вже завершена, доповідь про виявлені порушення склала 150 сторінок.
Зараз Nokia переживає не найкращі часи. Прибуток до податків склав в останньому кварталі лише 375 млн євро.
В середині січня вона оголосила про плани щодо скорочення близько 1 тис. співробітників, причому більша частина з них перейде в індійські аутсорсингові компанії, які візьмуть на себе IT-службу технологічного гіганта.
820 співробітників перейдуть у найбільші компанії Індії, які спеціалізуються на аутсорсингу: HCL Technologies і Tata Consultancy Services.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас