Сам собі винен: борг "АероСвіту" перед заводом Коломойського перевищує 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сам собі винен: борг "АероСвіту" перед заводом Коломойського перевищує 1 млрд грн

1299
Борг авіакомпанії “АероСвіт” (Київ) перед ПАТ “Укртатнафта” (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) становить понад 1 млрд грн, повідомив уповноважений представник авіакомпанії під час засідання Господарського суду Київської області в Києві в середу.
За його словами, на даний момент кількість кредиторів “АероСвіту” становить близько 300.
В той же час розпорядник майна авіакомпанії Леонід Талан не зміг надати інформацію щодо того, чи були розблоковані рахунки авіакомпанії в банках.
Він також не зміг назвати суму заборгованості “АероСвіту” перед лізинговими компаніями.
Як повідомлялося, раніше прес-служба авіаперевізника заявила, що кошти авіакомпанії “АероСвіт” на всіх рахунках в українських банках 22 січня 2013 року арештовані згідно з постановою управління Державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Київській області, ухваленою в порушення законодавства.
На думку авіакомпанії, це суперечить низці законодавчих актів. “АероСвіт” звернувся в правоохоронні органи і Нацбанк України з проханням сприяти невідкладному скасуванню протиправного арешту коштів.
Госпсуд Київської області 29 грудня 2012 р. ухвалив порушити провадження у справі про банкрутство ПАТ “Авіакомпанія “АероСвіт” і ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів. Постанова була винесена на підставі звернення самого “АероСвіту” з метою подальшого затвердження процедури санації, спрямованої на відновлення операційної ефективності компанії, її платоспроможності та забезпечення виконання зобов’язань перед усіма кредиторами в повному обсязі.
У постанові суду зазначається, що станом на 27 грудня 2012 р. авіаперевізник мав заборгованість перед кредиторами в розмірі 4,27 млрд грн. Згідно з даними балансу станом на 30 вересня 2012 року, загальна балансова вартість активів “АероСвіту” становила 1,467 млрд грн.
“АероСвіт” заснований в 1994 році. Базується в міжнародному аеропорті “Бориспіль” (Київ). До кризи, що почалася в кінці 2012 року, компанія оперувала флотом у складі 28 повітряних суден виробництва компанії Boeing, включаючи вісім далекомагістральних Boeing 767 і 20 середньомагістральних Boeing 737, а також використовувала літаки перевізників-партнерів Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 і ATR- 72.
“Укртатнафта” експлуатує Кременчуцький НПЗ, менеджмент якого з жовтня 2007 року контролюють акціонери ПриватБанку (Дніпропетровськ). Проектна потужність заводу з переробки сировини – 18,62 млн тонн на рік. НАК “Нафтогаз України” належить 43,05% акцій “Укртатнафта”, ще по 28% контролюють структури групи “Приват” і Олександра Ярославського.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас