Грецький гравець у покер обдурив банки на $1,18 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецький гравець у покер обдурив банки на $1,18 млрд

7785
Грецький бізнесмен Ахіллес Каллакіс, відомий в покерному світі як Дон, був визнаний винним в обмані кредиторів і використанні доходів, отриманих таким шляхом, при купівлі різних предметів розкоші, зокрема літака, яхт, розкішних автомобілів, вертольотів і предметів мистецтва.
Каллакіс і його спільник Олександр Вільямс обдурили банки на 740 млн фунтів стерлінгів ($1,18 млрд) і купили на ці кошти 16 предметів у власність. Покупки включають офісну будівлю на площі Сент-Джеймс в Лондоні, яку Каллакіс планував реконструювати на житловий будинок, але не отримав дозволу в місцевій раді, повідомляє Bloomberg.
Чоловіки вступили в змову з 2003 по 2008 рр. з метою обману одного з найбільших банків Ірландії – Allied Irish Banks. Першого разу вони позичили 29 млн євро, для того щоб реконструювати пасажирський пором на яхту для приватного користування Каллакіса.
Як забезпечення вони давали підроблені гарантії від гонконгської компанії. Про підозри у шахрайстві в Відділ боротьби з великим шахрайством Великобританії повідомила гонконгська Sun Hung Kai Properties і Allied Irish Banks. Розслідування почалося в січні 2009 р., а пізніше Каллакісу і Вільямсу було пред’явлено звинувачення в підробці, шахрайстві, відмиванні грошей, змові з метою шахрайства та в отриманні коштів шляхом обману.
Тим не менше вони не визнали себе винними і будуть засуджені до конфіскації майна.
Під час судового розгляду присяжні сказали, що Каллакіс використовував кошти від шахрайської схеми для купівлі приватного літака, вертольота, розкішних яхт, пришвартованих в Монако, і колекції, що становить високу художню цінність. Каллакіс одноголосно був визнаний винним за двома пунктами звинувачення.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас