Британський кіт обігнав аналітиків за точністю фінансових прогнозів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський кіт обігнав аналітиків за точністю фінансових прогнозів

Фондовий ринок
7714
Рудий британський кіт по кличці Орландо за підсумками 2012 року отримає найбільший прибуток за своїми “інвестиціями” в акції великих компаній, що входять в індекс FTSE All-Share. Як пише газета The Guardian, за точністю своїх інвестиційних “прогнозів” Орландо випередив команду професійних аналітиків та студентів з академії John Warner.
На початку минулого року фінансові аналітики, названі британською газетою The Observer, група студентів, а також Орландо вибрали акції п’яти компаній з індексу FTSE All-Share. Кіт робив вибір, пересуваючи свою улюблену іграшкову мишу по таблиці, де кожній компанії був присвоєний номер. Щоквартально інвестори могли замінити частину акцій або всі папери, що входять в портфель.
У кожний пакет цінних паперів було інвестовано по п’ять тисяч фунтів стерлінгів (близько 7,6 тисячі доларів). До кінця минулого року портфель, сформований Орландо, подорожчав до 5542 фунтів, у той час як пакет інвесторів виріс в ціні тільки до 5176 фунтів. Пакет, вибраний студентами, взагалі подешевшав до 4840 фунтів.
Як вказує газета, успіх Орландо підтвердив ідеї деяких економістів про те, що ринкова вартість акцій змінюється випадковим чином, а фінансові ринки, отже, – абсолютно непередбачувані. У нагороду кіт отримав від свого власника новий нашийник.
Випадок з “інвестиціями” від кота – не перший, коли тварини дають фінансові прогнози. У 2009 році російський журнал “Фінанс” провів експеримент, під час якого мавпа Лукерія з Куточка Дурова вибрала акції для інвестицій. В результаті за рік прибутковість сформованого нею пакета склала 194 відсотка і виявилася вищою, ніж прибутковість інвестицій 94 відсотків російських керуючих фінансами.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас