НБУ ухвалив рішення про ліквідацію "Ерде Банку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ ухвалив рішення про ліквідацію "Ерде Банку"

2144
Національний банк України ухвалив рішення про відкликання ліцензії та ліквідацію проблемного «Ерде Банку», повідомив на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
Як йдеться у повідомленні, рішення про відкликання ліцензії та ліквідацію банку затверджено постановою НБУ від 9 січня і рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування внесків від 10 січня.
Уповноваженою особою Фонду на ліквідацію банку призначений Олександр Курінний, провідний спеціаліст з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу впровадження планів врегулювання Фонду.
Згідно із повідомленням, вимоги кредиторів приймаються протягом 30 днів з дня опублікування відомостей про ліквідацію. Виплати відшкодувань вкладникам банку будуть здійснюватися відповідно до загального реєстру вкладників, які мають право на відшкодування за рахунок Фонду, з 15 січня по 22 лютого 2013 року через установи банку «Хрещатик» або в подальшому – за індивідуальним зверненням до Фонду.
Як повідомляв УНІАН, 29 жовтня 2012 року Фонд ухвалив рішення про введення тимчасової адміністрації і призначення своєї уповноваженої особи в «Ерде Банку» терміном на 3 місяці – до 29 січня 2013 року. В період дії тимчасової адміністрації вкладники «Ерде Банку» могли отримувати свої кошти в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день ухвалення рішення НБУ про віднесення банку до категорії неплатоспроможних і початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше 200 тис. грн. Фонд також оголошував про пошук потенційних інвесторів для банку, пропонуючи кілька можливих способів виведення банку з ринку, в т.ч. відчуження всіх або частини активів і зобов’язань банку, повний продаж банку або створення і продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів та зобов’язань «Ерде Банку».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас