Опубліковані перші зображення логотипу Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опубліковані перші зображення логотипу Android

4902
Співробітник компанії Google Ден Морро опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Google+ зображення робота – першого талісмана-логотипу операційної системи Android, пише блог Android Community.
На картинках зображений робот з руками-клешнями, з дверцятами на животі і без ніг – замість них у нього підставка. Андроїд зображений у чотирьох кольорах – червоному, синьому, зеленому і жовтому.
Автором логотипу є сам Морро. Він намалював андроїда в 2007 році в векторному графічному редакторі Inkscape, що зайняло у нього “пару годин”. На честь Морро робота в Google назвали “дендроїдом”.
За словами розробника, перший логотип Android був створений для того, щоб проілюструвати слайди з внутрішньої презентації про нову ОС. Її показували працівникам Google, в той же день їм було запропоновано випробувати Android і залишити свої коментарі.
Сучасний логотип Android – зелений антропоморфний робот – був придуманий співробітницею Google Іриною Блок. Перша (1.0) версія Android була презентована публіці восени 2008 року – під її управлінням працював смартфон HTC Dream.
В інтернеті також поширена версія про те, що образ андроїда Google був запозичений з гри Gauntlet: The Third Encounter, що вийшла в 1990 році. Гру випускала компанія Atari.
Раніше повідомлялося, що Компанія Google склала список кращих додатків 2012 року для операційної системи Android.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас