Форекс - підсумки середи і прогноз на четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - підсумки середи і прогноз на четвер

Валюта
243
Всі небезпеки торгів на тонкому ринку ми спостерігали вчора, коли європейські валюти продемонстрували різкий розворот протягом лічених годин, і це після відкриття гепом. У підсумку, EUR/USD закрила день в районі 1,3180, а в районі GBP/USD – на 1,6250.
EUR/USD відкрилася пристойним гепом вгору у відповідь на схвалений, нарешті, законопроект, що запобігає падінню американської економіки у фінансову безодню. Тим не менше, до кінця торгової доби все зароблене випарувалося, так як початковий ентузіазм почав згасати. Справа в тому, що проблем у Вашингтона залишилося чимало, і їх треба вирішити в дуже короткі терміни. Тепер акцент переходить на необхідність підвищення стелі держборгу, на яке республіканці не зовсім згодні. Економічні звіти з самої єврозони носили суперечливий характер: інфляція в Німеччині виросла, а ось активність в обробній промисловості була переглянута на зниження, що вилилося в зниження і складного індексу. У підсумку, протягом дня пара досягала максимуму 1,3299, мінімуму 1,3156 і змогла відновитися лише в районі 1,3180 до закриття.
GBP/USD пережила волатильний день. На початку дня пара сягнула річного максимуму на початку торгів, проте швидко розгубила все зароблене, завершивши торги на рівні відкриття. Більш сильні, ніж передбачалося, дані щодо ділової активності в обробній промисловості не справили особливого враження на ринок. Незважаючи на те, що PMI виріс до максимального за 15 місяців рівня і перевищила ключову позначку 50 вперше за останні 8 місяців, пара повністю перебувала під владою американських подій.
Незважаючи на те, що японські ринки були закриті, це не зупинило USD/JPY від зростання до нових максимумів. Насправді ієна впала проти долара США до мінімального з липня 2010 року рівня, проти євро – до мінімального рівня з серпня 2011 року. Однак більш значні досягнення були відзначені проти товарних валют: 4-річні мінімуми проти AUD і NZD.
Прогноз на четвер, 3 січня 2012 року
Що стосується орієнтирів на поточний момент, то ми б порадили звернути увагу на психологічний бік бюджетного питання. Ще у вересні агентство Moody’s погрожувало знизити рейтинг США, якщо ті впадуть з обриву. Незважаючи на те, що угода була досягнута, результати порадували не всіх в плані змісту законопроекту. А, значить, зниження рейтингу все ж може відбутися, а, значить, попит на ризиковані активи буде під загрозою.
Тепер настав час поговорити про нонфарми, до яких залишилося всього два дні. Сьогодні буде опубліковано кілька випереджальних індикаторів, серед яких ADP, Challenger і кількість заявок на одержання допомоги з безробіття. Ймовірно, показники підтвердять, що ринок праці продовжує відновлюватися. Можливо, це зніме частину тиску з EUR/USD і GBP/USD.
Тим часом, по ієні ми можемо і далі спостерігати спадний тренд, тому що вже через три тижні Банк Японії може підвищити цільовий рівень інфляції. До того ж, побоювання з приводу «фіскального обриву» трохи ослабли, так що ринок буде жити, збурений очікуваннями з приводу монетарної політики.
За матеріалами:
forexclub
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас