У Києві за рік посадили 185 корупціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві за рік посадили 185 корупціонерів

Кримінал
920
У 2012 році в столиці за результатами судового розгляду до кримінальної та адміністративної відповідальності притягнуто 185 корупціонерів.
Як повідомили в столичній прокуратурі, про це заявив прокурор Києва Микола Бескишкий.
За його словами правоохоронними органами Києва до суду направлено 111 кримінальних справ за злочинами з ознаками корупції і 98 протоколів про корупційні правопорушення.
Він також додав, що минулого року до суду вже направлено одне кримінальне провадження про корупційний злочин, слідство в якому здійснювалося за новим Кримінально-процесуальним кодексом України.
Бескишкий підкреслив, що протидія корупції визнана пріоритетним напрямом діяльності всіх правоохоронних органів, робота яких переорієнтована на виявлення фактів корупції серед посадовців високого рівня. «У минулому році за скоєння адміністративно-караної корупції судами до відповідальності притягнуто двоє державних службовців 2-ї і 3-ї категорії. Це чиновники керівного складу Міністерства аграрної політики і продовольства а також Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України», – сказав прокурор.
Він також підкреслив, що завдяки взаємодії прокуратури і СБУ в минулому році до суду направлено дві резонансні кримінальні справи стосовно посадових осіб Академії педагогічних наук України та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.
«На сьогодні в суді слухається кримінальна справа відносно посадових осіб Інституту педагогіки Академії педагогічних наук України, які вимагали $11 млн. за оренду і подальшу приватизацію нежитлової будівлі в центрі Києва. Триває судовий розгляд кримінальної справи відносно одного з керівників апарату Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, який отримав 40 тис. грн. і обіцяв посприяти у видачі комерційному підприємству ліцензії провайдера програмної послуги», – зазначив Бескишкий.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас