Путін підвищив граничний вік чиновників до 70 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін підвищив граничний вік чиновників до 70 років

496
Президент Росії Володимир Путін підписав федеральний закон «Про внесення зміни до статті 25 федерального закону «Про державну цивільну службу Російської Федерації», свідчать матеріали, розміщені на сайті Кремля.
Державна дума схвалила цей документ 19 грудня 2012 року, Рада Федерації схвалила його 26 грудня.
Федеральний закон вносить зміну до статті, згідно з якою граничний вік перебування на державній цивільній службі – 60 років. При цьому державному цивільному службовцю, котрий досяг граничного віку перебування на державній цивільній службі, термін цієї служби за його згодою може бути продовжений за рішенням представника наймача, але не більш ніж до досягнення ним віку 65 років, а державному цивільному службовцю, що обіймає посаду державної цивільної служби категорії «помічники (радники)», засновану для сприяння особі, що обіймають державні посади, – до закінчення терміну повноважень зазначеної особи.
Документ також вводить норму, згідно з якою федеральних державних цивільних службовців, що досягли граничного віку перебування на державній цивільній службі, які обіймають посаду державної цивільної служби категорії «керівники» вищої групи посад державної цивільної служби, термін державної цивільної служби за його згодою може бути продовжений за рішенням президента РФ, але не більше ніж до досягнення ним віку 70 років.
Введення даної норми буде сприяти збереженню на федеральній державній цивільній службі висококваліфікованих і досвідчених державних цивільних службовців, що відносяться до керівного кадрового складу, йдеться в поясненні до документа.
Путін вніс до Держдуми законопроект, що дозволяє високопоставленим чиновникам продовжувати роботу до 70-річного віку, 4 вересня минулого року. У пояснювальній записці уточнювалося, що схвалення закону відповідало б тенденції щодо суддів, прокурорів та співробітників Слідчого комітету, які можуть обіймати посаду до 70-річного віку.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас