Китай інвестує $6 млрд у розвиток сільського господарства в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай інвестує $6 млрд у розвиток сільського господарства в Україні

Аграрний ринок
2014
Меморандум про створення Китайсько-Українського Фонду інвестування в міжнародні проекти співпраці підписаний у п’ятницю в Гонконгу. Структура планує залучити до 6 млрд дол на розвиток сільського господарства в Україні, з них 600 млн – вже наступного року.
“Наша мета – створення Фонду, який сприятиме акумуляції фінансових коштів і просуванню проектів і програм із розвитку сільського господарства України, з розширення китайсько-української торгівлі у сфері агропромислової продукції. Фонд планує 2013 року залучити до 600 млн дол під проекти, які будуть відібрані, і поступово довести суму до 6 млрд”, – розповів агентству заступник голови правління нещодавно створеної китайсько-української асоціації з реалізації міжнародних проектів Фен Чи Кін.
Пріоритетними визнані проекти у сфері будівництва на території України заводів із виробництва засобів захисту рослин і добрив, які країна наразі змушена майже повністю купувати за кордоном; модернізації іригаційних систем; використання нових технологій підвищення врожайності і продуктивності скотарства і птахівництва; розвиток логістики.
Китай зацікавлений у нарощуванні імпорту високоякісної української продукції агрокомплексу задля підвищення власної продовольчої безпеки.
На початковому етапі в роботі Фонду беруть участь 16 великих промислових компаній, які увійшли до Асоціації і мають великий досвід роботи за кордоном. Засновники розраховують, що в майбутньому, коли підуть проекти і складеться “успішна історія співпраці”, до роботи підключаться й інші корпорації з материкової частини Китаю і Гонконгу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас