Вступивши до Митного союзу, Україна втратить 110 мільярдів гривень, - Пинзеник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вступивши до Митного союзу, Україна втратить 110 мільярдів гривень, - Пинзеник

Казна та Політика
1523
Депутат Верховної ради, член фракції “Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка” Віктор Пинзеник прогнозує втрату Україною 110 мільярдів гривень митних зборів у разі вступу до Митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Казахстан, Білорусь). Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.
“40% доходів державного бюджету оплачує українська митниця. Це ПДВ, це акциз, це імпортне мито з імпортних товарів. В абсолютній сумі це 110 мільярдів гривень на рік. У разі створення Митного союзу митний контроль стає загальним, немає внутрішніх митних кордонів. І це означає, що 110 мільярдів гривень потрапляє не в український бюджет, а, вибачте, в общак”, – сказав Пинзеник.
Депутат навів приклад, яким чином надалі розподіляються кошти від митних зборів у Митному союзі. “Як потім розподіляються ці гроші – природно “по-братськи”. Приклад нинішнього Митного союзу, до якого входить Росія, Казахстан і Білорусь. 88% митних платежів відходять Російській Федерації, 7,3% – Казахстану, 4,7% – Білорусі”, – додав він.
Пинзеник підкреслив, що рішення у Митному союзі ухвалюються при домінуванні Росії. Також, за його словами, досить дивною є можлива пропозиція Росії про знижку на ціну на газ у разі вступу України в Митний союз.
Депутат зазначив, що Росія вступила до Світової організації торгівлі (СОТ) і, відповідно до зобов’язань, після вступу Росія має перейти протягом декількох років на міжнародні ціни на газ.
У зв’язку з цим Пинзеник допускає, що можлива знижка є лише приманкою для України, яка тим більше буде перекриватися за рахунок митних зборів.
Як повідомлялося, 18 грудня президент Віктор Янукович планував відвідати Росію для зустрічі з владою. Під час візиту планувалося обговорити питання вироблення взаємоприйнятного механізму взаємодії України з Митним союзом ЄЕП.
Партія “Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка” закликає президента Віктора Януковича проінформувати Раду про перелік і зміст документів, які готуються до підписання під час його візиту в Росію.
Депутат Ради, голова фракції “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” Арсеній Яценюк заявляє про відсутність у президента Віктора Януковича повноважень на підписання угоди про вступ України до Митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Казахстан, Білорусь).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас