Світовому ринку передбачили дефіцит яловичини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовому ринку передбачили дефіцит яловичини

Аграрний ринок
392
Світові ціни на яловичину в наступному році зростуть до рекордних значень, повідомляє CNN Money з посиланням на дослідження голландського Rabobank. За підрахунками аналітиків, обсяг поставок яловичини на світовий ринок за останні шість років не змінився.
Конкретно в США, найбільшому виробнику цього виду м’яса в світі, заготівля яловичини скоротиться незалежно від того, чи повториться засуха в регіоні Середнього Заходу. Якщо пасовища будуть зрошені рясними дощами, обсяг заготівель може скоротитися на 9 відсотків. В іншому випадку він впаде на 4 відсотки, тому що фермери захочуть забити худобу раніше.
У жовтні біржова вартість яловичої вирізки в США склала 4,11 долара, що на 30 центів вище минулорічного рівня. Вартість фунта стандартного антрекота склала 6,75 долара (на 43 центи вище показника 2011 року).
Попит на яловичину в США, на відміну від інших країн, також впаде. Американці в 2013 році з’їдять 55 фунтів (близько 22 кілограмів) яловичини на душу населення. У минулому році цей показник становив 58 фунтів. Однак такого падіння буде недостатньо, щоб урівноважити попит і пропозицію на ринку.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас