Угорщина обіцяє пільги на проживання бізнесмена: новий закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина обіцяє пільги на проживання бізнесмена: новий закон

Казна та Політика
1352
Інвестори з третіх країн, які придбають державні облігації Угорщини щонайменше на 250 тисяч євро, зможуть на пільгових умовах отримати дозвіл на проживання в цій європейській країні.
Відповідні зміни до закону щодо порядку в’їзду і перебування в Угорщині схвалив у вівторок угорський парламент.
«Дозвіл на проживання в Угорщині може отримати громадянин з третьої країни (тобто не з країн Євросоюзу), в’їзд і перебування якого, у зв’язку з вкладеними ним інвестиціями в розвиток Угорщини, пов’язані з інтересами національної економіки», – наголошується в ухваленому законопроекті.
Згідно з документом, таким «національним інтересом» є умови, за яких громадянин з третьої країни володіє дійсними (щонайменше на п’ять років) так званими «борговими державними облігаціями» вартістю щонайменше 250 тисяч євро (близько 70 млн. форинтів). Такі обставини, як зазначається, «служать істотною особливою підставою для пільгового вирішення питання про перебування в Угорщині».
Крім цього, для проживання в Угорщині необхідно мати орендоване або власне житло, а кандидат на поселення не повинен становити загрози правопорядку і національній безпеці.
За дотримання відповідних умов інвестору-громадянину третьої країни надається дозвіл на перебування в Угорщині терміном до 5 років. Після піврічного терміну перебування він може отримати право на постійне проживання в Угорщині.
Імміграційні пільги для інвесторів застосовуються в багатьох країнах Євросоюзу, Швейцарії, а також у США.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас