Найбільший банк Британії готовий виплатити США $1,9 млрд штрафу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший банк Британії готовий виплатити США $1,9 млрд штрафу

621
Найбільший британський банк HSBC сьогодні офіційно оголосив про досягнення домовленості зі США щодо виплати штрафу в розмірі 1,9 млрд доларів за відмивання грошей, в тому числі приналежних мексиканським наркокартелям і міжнародним терористам. Таким чином фінансовий інститут уникне офіційного розслідування з боку Сполучених Штатів.
Як зазначив виконавчий директор банку Стюарт Гуллівер, фінансовий конгломерат “бере на себе всю відповідальність за помилки минулого” і “глибоко шкодує про подію”. “В даний час HSBC являє собою принципово іншу організацію, ніж та, яка скоїла ці помилки”, – додав він.
Угоди між двома сторонами було досягнуто після переговорів, що тривали кілька місяців, адвокатів HSBC і представників американських слідчих органів.
Скандал навколо британського банку розгорівся після публікації в липні доповіді підкомітету Сенату США з розслідувань, в якій зазначалося, що HSBC дозволив своїм клієнтам, пов’язаним з мексиканськими наркокартелями і з терористичною організацією “Аль-Каїда”, безперешкодно переказувати гроші в країни по всьому світу. Влада США також звинуватила банк у тому, що він переводив гроші в Іран, КНДР, Зімбабве і Сирію, з якими у Заходу напружені відносини.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас