ЄБРР виділить 18,2 млн євро на екологічний проект у Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділить 18,2 млн євро на екологічний проект у Білорусі

Кредит&Депозит
233
Європейський банк реконструкції та розвитку вкладе гроші в свій перший екологічний проект в Білорусі, повідомляє організація. Кредит, виділений банком, буде спрямований на скорочення скидання неочищених стічних вод у Балтійське море.
Сьогодні ЄБРР підписав угоду, згідно з якою банк надасть Білорусі 18,2 млн євро на реалізацію п’ятнадцятирічного екологічного проекту. Проект повинен допомогти трьом провінційним білоруським містам знизити викиди в атмосферу парникових газів, а у Вітебську встановити систему очищення стічних вод, які скидаються в річку, що впадає в Балтійське море. Кошти ЄБРР будуть виділені безпосередньо підрядникам, які займуться втіленням проекту в життя за підсумками міжнародного конкурсу. Кредит ЄБРР є частиною більш широкої програми з нарощування інвестицій у водний сектор за межами Мінська. Очікується, що в результаті реалізації проекту з мулу в стічних водах можна буде отримувати біопаливо, яке дозволить отримувати дешеву енергію. Загалом світове співтовариство вкладе у поліпшення екологічної ситуації в Білорусі близько 68 млн євро. Гроші на ці цілі вже виділили уряди Австрії, Фінляндії та Швеції, а також екологічне партнерство «Північний вимір» (ЕППВ).
В рамках реалізації цього ж проекту, однак за окремою угодою, Північний інвестиційний банк надає Білорусі позику в обсязі 25 млн євро на очищення стічних вод в двох інших містах, Гродно і Брест. Ще 4,5 млн євро на ці цілі виділить Світовий банк.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас