Євро піднявся до максимуму шести тижнів проти долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро піднявся до максимуму шести тижнів проти долара

Валюта
787
У середу, 5 листопада, єдина європейська валюта досягла позначки $1,3127 – максимального значення з 18 жовтня.
Таким чином, зазначають експерти, євро відіграє надії на ослаблення боргової кризи єврозони і пов’язане з цим скорочення раніше взятих коротких позицій у євро/долар.
Reuters відзначає, що ралі єдиної валюти на поточному тижні спровокували периферійні країни єврозони: Греція оголосила про викуп своїх облігацій в обсязі 10 млрд євро, а Іспанія попросила грошову допомогу в розмірі 39,5 млрд євро для рекапіталізації свого банківського сектора.
Як повідомляється, до 10:35 за Києвом пара євро/долар торгувалася поблизу $1,3120, а найближчим опором учасники ринку називають захист опціонного бар’єра поблизу позначки $1,3150.
Як повідомлялося, держагентство з розміщення боргу Греції оголосило про початок зворотного викупу держоблігацій, що обертаються на вторинному ринку.
Нагадаємо, міністри фінансів єврозони (Єврогрупа) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) в ніч на вівторок погодили нову формулу допомоги Греції для того, щоб, незважаючи на всі минулі невдачі, забезпечити в підсумку успіх програми з порятунку Афін від банкрутства, яка триває вже майже 3 роки.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас