Нагодуємо всіх: Україна вже продала 11,5 млн. тонн зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нагодуємо всіх: Україна вже продала 11,5 млн. тонн зерна

Аграрний ринок
597
Українські сільгоспвиробники продовжують утримувати високі темпи експорту зерна. Так, станом на 26 листопада аграрії поставили на зовнішні ринки 11,5 мільйона тонн зерна. Наразі вже експортовано 5,4 мільйона тонн пшениці, 4,1 мільйона тонн кукурудзи, 1,7 мільйона тонн ячменю. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
«Ми бачимо, що на Україну, як одного з провідних експортерів зерна, покладаються важливі завдання. Адже через складні природно-кліматичні умови та неврожай у багатьох країнах ситуація на світовому ринку зерна все ще залишається досить складною. Хочу зазначити, що українські аграрії із самого початку нового маркетингового року набрали високі темпи експорту зернових та продовжують успішно виконувати свої зовнішні зобов’язання. Зокрема, станом на 26 листопада сільгоспвиробники експортували 11,5 мільйона тонн зерна. Це досить вагома цифра», − зазначив Микола Присяжнюк.
Міністр поінформував, що на сьогодні експорт пшениці складає 5,4 мільйона тонн, кукурудзи – 4,1 мільйона тонн, ячменю – 1,7 мільйона тонн. За словами Миколи Присяжнюка, у припортових елеваторах наразі знаходиться 1,1 мільйона тонн зернових культур, а завантажено на кораблі ще 206 тисяч тонн. Таким чином, обсяги експортованих та підготовлених до експорту зернових складають 12,8 мільйона тонн.
«Хочу детальніше зупинитися на темпах експорту пшениці. Зокрема, у вересні українські аграрії експортували 1,3 мільйона тонн пшениці, у жовтні – 1,4 мільйона тонн, а з початку листопада було поставлено до інших країн світу понад 1,3 мільйона тонн. Таким чином, ми зберегли свої позиції на зовнішніх ринках та основних покупців, продовжуючи успішно виконувати умови контрактів», − наголосив Микола Присяжнюк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас