Великобританія набирає боргів з випередженням графіка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія набирає боргів з випередженням графіка

Казна та Політика
336
За даними за жовтень, обсяг держзапозичень Великобританії зріс на 8,6 млрд фунтів. Це істотно вище від очікувань ринку на рівні 6 млрд фунтів. Основна причина – низькі податкові надходження в корпоративному секторі.
Британська влада відзначає, що обсяг зібраних корпоративних податків, а також податків на додану вартість виявився меншим від запланованих значень. Приблизно 3/4 від зниження податкових надходжень було викликано різким скороченням обсягів видобутку нафти в Північному морі через природне виснаження родовищ, а також початок техобслуговування на цілій низці видобувних платформ.
Через два тижні нинішньому канцлеру казначейства Об’єднаного Королівства Джорджу Осборну потрібно представити “Осінню заяву” в Палаті громад британського парламенту. Це так звана передбюджетна доповідь, і вона є другим за значимістю макроекономічним виступом голови британського Мінфіну після весняного бюджетного послання. Перед виступом Осборна Управління бюджетної відповідальності країни надасть свою оцінку економічної ситуації в економіці і виконання запланованих цілей зі скорочення дефіциту бюджету Великобританії.
Управління бюджетної відповідальності (Office for Budget Responsibility – OBR) було засновано в травні 2010 р. з метою здійснення незалежної оцінки державних фінансів і економіки перед бюджетним та передбюджетними доповідями Міністерства фінансів країни. На думку більшості економістів, OBR буде змушене визнати, що за поточної динаміки заплановані цілі щодо зниження коефіцієнта боргу до ВВП Великобританії до 2015-2016 рр. виконати не вдасться.
У березні цього року аналітики Управління бюджетної відповідальності прогнозували, що обсяги держпозик Великобританії в цьому році скоротяться з торішнього рівня 126 млрд фунтів стерлінгів до 122 млрд фунтів стерлінгів.
Однак, за останніми оцінками Інституту фіскальних досліджень (The Institute for Fiscal Studies (IFS) – один з найбільш авторитетних британських незалежних дослідницьких інститутів у галузі державних фінансів, податків, соціальної політики та низки інших питань), березневі прогнози OBR були спочатку занадто оптимістичними і вже давно не мають нічого спільного з реальним розвитком ситуації.
За оцінками IFS, загальний обсяг державних позик Великобританії в цьому році перевищить заплановані показники на 13 млрд фунтів стерлінгів і в цілому за підсумками 2012 р. складе від 135 до 139 млрд фунтів стерлінгів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас