"Газпром" має намір збільшити об'єми транзиту газу через Білорусь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" має намір збільшити об'єми транзиту газу через Білорусь

Енергетика
362
Російський “Газпром” готовий збільшити об’єми транзиту газу через Білорусь на 30%.
Про це голова російського газового холдингу Олексій Міллер повідомив за підсумками зустрічі в Мінську з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.
“У нас на сьогоднішній день є бачення того, що ми могли б розглянути можливість збільшення об’єму транзиту російського газу через Білорусь на 30%”, – заявив Олексій Міллер.
За його словами, “Газпром” розпочне роботи щодо збільшення об’ємів транзиту російського газу через Білорусь вже 2013 року . “Доцільно розпочати з реконструкції компресорних станцій і лінійної частини газопроводу і в досить короткі строки, протягом 3-4 років, значно збільшити об’єми транзиту”, – сказав О.Міллер, додавши, що “Газпром” також готовий спільно з білоруською владою модернізувати наявні в цій країні три підземні сховища газу.
Голова “Газпрому” зазначив, що сама Білорусь отримає цього року 22 мільярди кубометрів російського газу – на десять відсотків більше, в порівнянні з 2011 роком.
Повідомляючи про зустріч Олександра Лукашенка з Олексієм Міллером, агентство БЕЛТА процитувало слова президента Білорусі про те, що “співпраця Білорусі з ВАТ “Газпром” вийшла на якісно новий рівень”.
“Ми з великим задоволенням вітаємо те, що “Газпром” рішучіше з величезними інвестиціями йде до Білорусі. Ми це підтримуємо, нам це вигідно”, – підкреслив О.Лукашенко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас