Франція звинуватила Google в несплаті податків на на 1,7 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція звинуватила Google в несплаті податків на на 1,7 млрд євро

Казна та Політика
674
Податкові органи Франції звинуватили Google в ухиленні від податків. Американська компанія виставляє рахунки французьким рекламодавцям від імені ірландського підрозділу, через що бюджет країни недоотримав до 1,7 млрд євро.
Міністр бюджету, державних рахунків та цивільної адміністрації Жером Каюзак заявив, що звернувся до пошуковика з проханням переглянути свою практику податкової оптимізації, додавши, що готовий подати позов до суду, якщо його побажання проігнорують.
Він упевнений, що зможе довести свою правоту: Google наймає на роботу громадян Франції та надає послуги на її території. Отже, компанія повинна декларувати виручку і платити з неї податки саме у Франції.
Розслідування щодо найбільшої в світі пошукової системи ведеться з 30 липня 2011 р., коли в трьох паризьких офісах компанії пройшли обшуки і були вилучені комп’ютери та документи.
Представники Google заперечують, що вступили в конфлікт з податковими органами. “Google дотримується податкового законодавства всіх країн, в яких компанія веде діяльність. Ми співпрацюємо з місцевою владою і готові відповісти на всі питання, що стосуються Google France”, – йдеться в опублікованому у вівторок прес-релізі.
У 2010 р. Google France відзвітувала про виручку в розмірі 68,7 млн євро і сплатила 2 млн. євро податку на доходи.
Британія також активізувала боротьбу з лазівками в податкових кодексах, які дозволяють міжнародним корпораціям ховати виручку. Комітет з контролю над використанням державних коштів парламенту Великобританії минулого тижня звинуватив Amazon, Google і Starbucks у використанні складних схем з ухилення від податків в “промислових масштабах”. При цьому голова комітету Маргарет Ходж пояснила, що в їхніх діях немає нічого протизаконного. Найяскравішим прикладом “ухилення від податків” стала Starbucks, якій останні три роки вдається уникати сплати корпоративного податку у Великобританії.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас