Дефіциту регіональних бюджетів РФ пророкують зростання в 36 разів за 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіциту регіональних бюджетів РФ пророкують зростання в 36 разів за 5 років

Казна та Політика
234
Дефіцит консолідованого бюджету регіонів до 2018 року може вирости з 50 мільярдів до 1,8 трильйона рублів. Про це, як повідомляє “Інтерфакс”, заявив заступник міністра економічного розвитку Андрій Клепач.
За його словами, дисбаланс у доходах і витратах регіонів буде пов’язаний, в першу чергу, з необхідністю підвищувати зарплати вчителям і лікарям. Заступник міністра заявив на семінарі регіональних керівників законодавчих органів влади, що суб’єктам, можливо, доведеться позичати кошти на ринку, а також вводити нові податки. Якихось конкретних пропозицій щодо запобігання зростанню дефіциту у міністерства наразі немає.
Консолідований бюджет суб’єктів федерації являє собою об’єднаний бюджет усіх регіонів і муніципалітетів, що входять в ці регіони, без урахування міжбюджетних трансфертів. Дефіцит консолідованого бюджету регіонів покривається здебільшого за рахунок федерального бюджету. За підсумками перших десяти місяців цього року обсяг трансфертів регіонам зріс на 11,5 відсотка, в порівнянні з цим же періодом роком раніше.
Напередодні ЗМІ повідомили, що в 11 російських регіонах спостерігаються ознаки повноцінної фінансово-економічної кризи. У списку опинилися Чечня, Інгушетія, Дагестан, Північна Осетія, Чукотка, Тува, Єврейська автономна область, Забайкалля, а також промислові Мурманська, Кемеровська і Вологодська області. Ці регіони потерпають від спаду промвиробництва і зниження прибутків місцевих компаній, яке, в свою чергу, зменшує надходження в бюджет від податку на прибуток.
За підсумками перших восьми місяців цього року кількість регіонів з від’ємним сальдо прибутків і збитків склала 13, тоді як роком раніше таких суб’єктів було всього п’ять.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас