Греція за підтримки Німеччини викупить свій борг за ринковою ціною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція за підтримки Німеччини викупить свій борг за ринковою ціною

886
Через дев’ять місяців після того як приватні інвестори втратили 75% інвестицій в грецькі облігації, уряд Греції за підтримки Німеччини, яка є найбільшим кредитором країни, планує викупити борги за ринковою ціною на рівні 25-27% від номіналу.
Багато великих хедж-фондів, які володіють облігаціями, встановили для себе мінімальний рівень для такої операції 35% від номіналу, повідомляє New York Times.
Питання про негайне скорочення боргу країни без списання боргу зараз є пріоритетним. Переговори між кредиторами Греції з єврозони і Міжнародним валютним фондом щодо виділення допомоги країні починаються сьогодні в Парижі.
МВФ вже заявив, що кошти Греції виділятися більше не будуть, якщо експерти вирішать, що країна не зможе погасити свої борги в майбутньому. Для Німеччини, яка прагне зберегти МВФ як кредитора Греції, викуп боргів за низькою ціною є хорошим способом швидко знизити борговий тягар Греції, який зараз наближається до 200% ВВП.
“Це ефективне використання грошей кредиторів, і це сприятиме досягненню стійкості боргу для Греції”, – сказала колишній інвестиційний банкір і незалежний консультант Міранда Ксафа.
Ідея викупу за ринковою ціною, а не за ціною зі значною премією, на чому наполягають багато хедж-фондів, набирає підтримку. Але Греції все одно доведеться позичати кошти для здійснення такої операції. За ціни 25-27% від номіналу країна могла б скоротити борг на 40 млрд євро, витративши всього 10 млрд євро.
Незважаючи на те, що Греції ще потрібно отримати підтримку 67% інвесторів для реалізації такого плану, банкіри вважають шанси на реалізацію досить високими.
Крім цього, великі хедж-фонди, які наполягають на більш високій ціні, купували облігації за ціною 15% від номіналу. Тому банки радять їм забути про гордість та отримати прибуток при продажу боргу за ціною 25% від номіналу.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас