Кожна 10-та квартира в Києві купується з метою подальшої оренди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожна 10-та квартира в Києві купується з метою подальшої оренди

Нерухомість
5962
За інформацією сайту DOM.ria.ua, в Києві знову почав зростати попит на купівлю квартир з метою використання їх під орендний бізнес. Так, станом на листопад, кількість квартир, куплених для подальшої оренди, а не для власного проживання вже досягла 7-10% від загальної кількості угод.
Слід зазначити, що вперше після кризи подібна тенденція почала спостерігатися ще на початку 2012 року. Тоді, напередодні ЄВРО-2012, кількість придбаних під готельний бізнес квартир досягала 15-16% від загального числа. Однак відразу після закінчення чемпіонату частка таких угод зменшилася практично до 1%.
З початком осені зростання попиту відновилося, і до середини листопада кількість квартир, куплених під бізнес збільшилася майже до 10%. При цьому, за даними порталу, в 2010-2011 роках близько 96% квартир купувалися для власного проживання.
За словами ріелторів, причина такої тенденції криється в тому, що сьогодні багато українців відмовляються від заощаджень коштів у банках. Все більше людей починають розглядати купівлю нерухомості як більш ефективну інвестицію, яка дозволить їм не тільки зберегти гроші, але й отримати додатковий щомісячний дохід.
До слова, при збереженні такої тенденції до весни 2013 р. частка квартир, що купуються під бізнес, може зрости до 12%.
За матеріалами:
Dim.Ria
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас