НБУ справді підготував норму про введення 15%-го податку на продаж валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ справді підготував норму про введення 15%-го податку на продаж валюти

Казна та Політика
13413
Національний банк України підготував для обговорення норму про введення податку на продаж валюти.
Введення податку на продаж валюти – це окрема норма, вирвана з контексту “конструкції”, і для її обговорення необхідно презентувати всю програму, заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Нацбанку Олена Щербакова на прес-конференції у четвер, 15 листопада.
Раніше українські ЗМІ писали, що влада розглядає можливе введення 15%-вого податку на продаж іноземної валюти і 1%-вого відрахування до Пенсійного фонду України.
“Думки розділилися. Питання дискусійне. Можливо, є сенс дати можливість висловитися банкам, висловитися ринку. Принаймні ця норма готова для обговорення, її потрібно обговорювати”, – сказала Щербакова.
Як повідомлялося, збір з безготівкових валютних операцій в Україні був введений в 1998 році як тимчасовий захід для підтримки Пенсійного фонду. Збір був скасований в 2011 році.
Нагадаємо, що українці стурбовані чутками про те, що уряд має намір ввести податок на продаж валюти.
Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович підписав закон, що надає право НБУ в будь-який момент вводити обов’язковий продаж частини валютної виручки експортерів.
Також нагадаємо, що вчора, 15 листопада, курс долара на міжбанку знизився на 2 копійки, закрившись на рівні 8,24-8,247 гривень за долар.
При цьому 14 листопада долар впав на міжбанку на 5 копійок – торги доларом завершилися на рівні 8,26-8,27 гривень за долар.
При цьому 13 листопада торги доларом завершилися на рівні 8,288-8,325 гривень за долар, що є максимальним рівнем з 8 жовтня 2009 року.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас