Страйк в Іспанії обвалив попит на електрику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страйк в Іспанії обвалив попит на електрику

Енергетика
940
Попит на електрику знизився в Іспанії на 18% через загальний страйк, повідомляє агентство Europa Press з посиланням на провідну компанію-оператора Red Eléctrica de España.
Страйк почався вночі. Першими свої обов’язки проігнорували сміттярі. Показник неявок на роботу співробітників цієї професії по всій країні досягає 95%. Мінімальний збір сміття проводиться лише в найбільших містах силами спеціальних служб.
Відзначаються перебої в роботі громадського транспорту. Головний автобусний оператор EMT бере участь у страйку на 100%, схожі показники і в інших компаній. При цьому в Іспанії існує порядок, за яким 30% пасажирських перевезень гарантовані, що б не трапилося.
У години пік показник повинен сягати 35%. Іншими словами, хоча профспілки повідомляють про 100-відсоткову участь машиністів у страйку, підземка продовжує функціонувати. Біля турнікетів метро чергують співробітники правоохоронних органів. Ситуацію в містах відстежують поліцейські вертольоти. Біля великих торгових центрів і складів відзначається скупчення людей, які з перемінним успіхом перекривають дороги. 90% співробітників поштових відділень не вийшли на роботу, не працюють суди, нотаріат і багато інших організацій, у тому числі деякі лікарні та школи.
За даними профспілок UGT і CCOO, заморожені будівництва, паралізована робота промисловості – відпочивають робітники на заводах SEAT, Volkswagen, Ford, Bosch, Nissan, IVECO, Airbus. При цьому виробництво пива на потужностях Heineken і окремих продуктів харчування (La Casera, Campofrío і Panrico) триває. Очікується затоварення, так як постачальники продовольства і рітейлерів страйкують на 100%.
Ситуація в аеропортах неоднозначна. Раніше провідний іспанський авіаперевізник Iberia повідомив про скасування загалом 350 вильотів. При цьому, як пише газета El Mundo, зранку було скасовано лише 188 рейсів різних авіакомпаній. 294 вильоти здійснені за розкладом. У службі AENA пояснили, що на сьогодні в Іспанії намічені 2322 злети і посадки, з яких 1344 гарантовані (665 злетів і 679 посадок). Авіасполучення з країнами, що не входять в країни Шенгенської угоди, гарантовано на 40%, уточнюють в AENA.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас