Влада Акапулько офіційно оголосила про банкрутство міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Акапулько офіційно оголосила про банкрутство міста

Казна та Політика
1094
Акапулько є банкрутом, у зв’язку з чим просить центральний уряд Мексики надати фінансову підтримку. Про це, як повідомляє El Universal, заявив секретар із планування і розвитку курортного міста Карлос Альварес Реєс (Carlos Alvarez Reyes).
За його словами, зараз муніципальний борг складає більше 2,14 мільярда песо (близько 160 мільйонів доларів). Мер Акапулько Луїс Вальтона Абурто (Luis Walton Aburto) звинувачує у ситуації, що склалася, політику свого попередника Мануеля Аньорве, при якому борг міста нібито зріс на 400 відсотків, а також криміногенну обстановку.
Мер уточнив, що кошти на покриття дефіциту міського бюджету в грудні є, проте в січні платити зарплату вже буде нічим.
На початку листопада Вальтона оголосив про звільнення 500 поліцейських, які не пройшли тест на корумпованість. Тоді ж мер заявив, що направить центральному уряду прохання про виділення додаткових правоохоронних сил для підтримки порядку в місті з населенням 800 тисяч людей.
В останні роки в Акапулько спостерігається різкий спалах насильства, що пов’язано з активізацією боротьби наркокартелів за канали контрабанди після вбивства в кінці 2009 року впливового наркобарона Артуро Бельтрана Лейви (Arturo Beltran Leyva).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас