У США обмежили продаж бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США обмежили продаж бензину

1433
США досі не можуть оговтатися після руйнівного урагану “Сенді”, який спустошив східні штати. Справа дійшла навіть до того, що влада Нью-Йорка і Нью-Джерсі вирішила обмежити продаж бензину.
Для Америки, де можливість їздити на автомобілі фактично прирівняна до однієї з головних свобод людини, заборона (нехай навіть і тимчасова) на продаж палива шокувала багатьох жителів країни.
На даний момент автомобілісти Нью-Йорка і Нью-Джерсі розділені на дві великі групи. Якщо на машині номер закінчується на парну цифру, то на заправки водій може заїжджати тільки по парних днях. Якщо на непарну – тільки по непарних.
Причому стежити за виконанням цього правила будуть не тільки співробітники АЗС, але й поліцейські. Зрозуміло, для автомобілів екстрених служб зроблено виняток.
“Вважаю, дана система буде діяти як мінімум кілька днів. Якщо подумати, вона не доставляє занадто великих незручностей – потрібно до неї просто звикнути”, – заявив мер Нью-Йорка Майкл Блумберг.
Однак, незважаючи на введення нового правила, черги на заправках все одно величезні. У Нью-Джерсі навіть після обмеження продажу палива водії змушені стояти в черзі по 45 хвилин, а часом мова йде про дві години очікування. І ситуація залишатиметься важкою ще довго – через ураган припинили працювати кілька великих нафтопереробних заводів на Східному узбережжі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас