Грецький фактор: Crédit Agricole зазнає збитків у сумі 2,85 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецький фактор: Crédit Agricole зазнає збитків у сумі 2,85 млрд євро

1249
Грецький чинник продовжує тиснути на фінанси другої за обсягом активів в Європі банківської групи, французької Crédit Agricole.
У III кварталі банк отримав серйозний збиток у розмірі 2,85 млрд євро, що виявився набагато гіршим від очікувань аналітиків. Ринок прогнозував показник на рівні 1,76 млрд євро.
Основну частину суми склали втрати по грецькій “дочці” Crédit Agricole – Emporiki. Ще минулого місяця французька група оголосила про продаж збиткового підрозділу іншому грецькому банку – Alpha Bank. За даними звітності, на цій угоді банк втратив цілих 1,96 млрд євро. Крім того, на його фінансовий результат вплинула переоцінка боргу та гудвіл у розмірі 572 млн євро.
При цьому банк запевняє, що в найближчому майбутньому його фінансова ситуація покращиться. Адже без урахування гудвілу і грецької угоди банк в минулому кварталі заробив 716 млн євро чистого прибутку. Це “задовільний операційний результат”, відзначили в Crédit Agricole.
Французькі банки вже більше року зазнають значних проблем з фінансами через ускладнення боргової ситуації в єврозоні. Кредитні організації тримали на своїх балансах борги країн європейської периферії у великих обсягах, однак з минулого року почали їх активно скидати.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас