Кіпр відновить переговори з кредиторами 9 листопада — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпр відновить переговори з кредиторами 9 листопада

Кредит&Депозит
226
Черговий етап переговорів між урядом Кіпру і «трійкою» міжнародних кредиторів (Єврокомісія, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд) з питання про надання фінансової підтримки острівній республіці розпочнеться у п’ятницю, 9 листопада. Про це заявив сьогодні офіційний представник уряду Кіпру Стефанос Стефану, передає інформагентство Reuters.
Команда переговорників прибуде на Кіпр в четвер, і переговори поновляться в п’ятницю, додав прес-секретар уряду. Він сказав, що мета візиту представників «трійки» – «забезпечити підписання угоди щодо програми на виділення Кіпру кредиту».
Кіпр 25 червня оголосив, що просить підтримки у Європи для порятунку свого банківського сектора, на який вплинули наслідки кризи в Греції. «Мета допомоги полягає в обмеженні ризиків для кіпрської економіки, зокрема, що випливають з негативного впливу на фінансовий сектор з боку грецької економіки», – йшлося в повідомленні уряду Кіпру.
Переговори з «трійкою» до теперішнього часу не дали результатів. Як правило, міжнародні кредитори вимагають від країн, які потрапили у важке становище, в обмін на кредити значно урізати витрати.
За оцінками експертів, потреба Нікосії в зовнішніх позиках наближається до розміру ВВП країни – 18 млрд євро. До 12 листопада – дати засідання Єврогрупи з кіпрського питання – Кіпр повинен отримати схвалення європейської «трійки». В іншому випадку до середини грудня скарбниця країни спорожніє.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас