Австрійський Volksbank перейменували на Sberbank Europe — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австрійський Volksbank перейменували на Sberbank Europe

855
Австрійський Volksbank International (VBI), куплений Сбербанком в лютому цього року, перейменований на Sberbank Europe. Про це повідомляється в прес-релізі найбільшої російської фінорганізації.
Мережа Sberbank Europe нараховує дев’ять банків у восьми країнах (Австрії, Чехії, Словаччині, Угорщині, Хорватії, Сербії, Боснії та Герцеговині, Словенії). Вона являє собою 295 відділень з клієнтською базою з понад 600 тисяч клієнтів. Російська фінорганізація купила VBI у групи Oesterreichische Volksbanken за 505 мільйонів євро.
Volksbank став першим закордонним активом Сбербанку. У різний час з’являлася інформація, що банк може вийти також на ринки Польщі, Швейцарії та Туреччини. У підсумку фінорганізація купила турецький Denizbank у групи Dexia. Як заявляв в жовтні голова Сбербанку Герман Греф, сума покупки в підсумку складе три мільярди євро.
Denizbank працює в п’яти державах і, як очікується, стане платформою для поширення бізнесу Сбербанку в Азії.
В кінці жовтня ЗМІ повідомили, що іноземні “дочки” Сбербанку будуть обслуговувати клієнтів фінорганізації без комісії. Також рівні умови планується встановити для іноземних клієнтів в Росії.
6 листопада також стало відомо про зміну назви ще одного активу, придбаного Сбербанком: керуюча компанія “Трійка діалог” перейменована на “Сбербанк управління активами”. Для здійснення стратегічних інвестицій фінорганізація створила структурний підрозділ під назвою Sberbank Merchant Banking.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас