Болгарія дозволила ухвалити остаточне інвестрішення про будівництво "Південного потоку" у країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія дозволила ухвалити остаточне інвестрішення про будівництво "Південного потоку" у країні

Енергетика
249
Уряд Болгарії уповноважив міністра економіки, енергетики і туризму дозволити “Болгарському енергетичному холдингу” (BEH) ухвалити остаточне інвестиційне рішення про будівництво газопроводу “Південний потік” по території Болгарії, йдеться в повідомленні уряду Болгарії.
На території Болгарії передбачається побудувати газопровід потужністю 63 млрд кубометрів газу на рік довжиною 540 км і три компресорні станції Варна, Лозен і Расово. Уряд Болгарії відзначає, що прогнозована загальна вартість будівництва – 3,3 млрд євро, проте відзначає, що вартість буде уточнюватися залежно від конфігурації проекту та подальших заходів. У “Газпромі” поки не вдалося отримати коментарів щодо вартості болгарської ділянки.
Рік тому “Газпром” оцінював вартість будівництва газопроводу “Південний потік” на рівні 15,5 млрд євро, з них 10 млрд євро – на будівництво морської частини газопроводу по дну Чорного моря і 5,5 млрд євро – на будівництво газопроводів по території європейських країн.
ОІР по “Південному потоку” вже схвалені в Сербії та Угорщині, підписання ОІР про болгарську частину намічалося на 9 листопада.
“Газпром” реалізує проект будівництва газопроводу “Південний потік” через акваторію Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи з метою диверсифікації маршрутів експортних постачань природного газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас