Аварія на Фукусімі обійдеться Японії в $125 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аварія на Фукусімі обійдеться Японії в $125 млрд

Казна та Політика
269
Кількість витрат на ліквідацію наслідків катастрофи на японській АЕС у Фукусімі, а також компенсації постраждалим, можуть збільшитися вдвічі до більш ніж 10 трлн ієн ($125 млрд), повідомляє керівництво оператора електростанції компанії Tepco.
Фірма для покриття витрат вже отримала 1 трлн ієн ($12,5 млрд) від Японії в обмін на контрольний пакет акцій. Фінансування було надано для порятунку компанії, яка забезпечує електрикою значну частину Токіо і околиць, від банкрутства.
Аварія на АЕС Фукусіма-1 сталася навесні 2011 року в результаті сильного землетрусу і цунамі. Трагедія стала найбільшою катастрофою, пов’язаною з атомними станціями, з часів Чорнобиля. Влада ухвалила рішення вивести станцію з експлуатації.
Всі реактори в Японії після трагедії на Фукусімі були зупинені. З тих пір відновили свою роботу тільки два. Загальні втрати галузі вже склали $46 млрд.
Влада Японії у зв’язку з аварією та її наслідками вирішила поступово припиняти використання атомної енергетики. Очікується, що перехід на інші джерела палива буде завершений приблизно до 2040 року.
Як повідомлялося раніше, значні кошти, виділені на відновлення Японії після землетрусу і цунамі в минулому році, були витрачені нецільовим чином.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас