ЄК виступає за збільшення видачі віз громадянам третіх країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК виступає за збільшення видачі віз громадянам третіх країн

603
Європейська комісія виступає за збільшення видачі віз громадянам третіх країн для прискорення розвитку туризму в Європі.
Про це йдеться у схваленому сьогодні Єврокомісією комюніке для Європарламенту та Ради ЄС.
У документі, зокрема, наголошується, що в 2011 році кількість зайнятих в Європі в туризмі становить 18,8 млн осіб, а кількість грошей, витрачених іноземцями в Європі, – 330,44 млрд євро. При цьому до 2020 року Єврокомісія очікує зростання числа зайнятих в туризмі до 20,4 млн осіб, а кількість витрачених іноземцями коштів – до 427,31 млрд євро.
“З урахуванням нинішнього економічного спаду ми повинні боротися за посилення туристичних потоків до Європи з одночасним продовженням забезпечення безпеки наших кордонів”, – заявила з цього приводу комісар ЄС з питань внутрішніх справ Сесілія Мальмстрьом.
“Спрощення можливостей для легальних візитерів, які не несуть ризиків безпеки, відвідати Європу може лише посилити нашу позицію як туристичного напрямку номер один у світі”, – додала вона.
Європейська комісія вважає, що для збільшення видачі віз громадянам третіх країн багато чого можна зробити навіть в умовах чинних сьогодні в Європі правил. Так, на думку Комісії, консульства повинні забезпечити, щоб співбесіди призначалися не пізніше, ніж на 15-й день з моменту подання заявки, а рішення про видачу віз також схвалювалося максимум протягом 15 днів.
Крім того, Єврокомісія виступає за те, щоб в консульствах були формуляри-заяви на візу мовою країни, в якій працює консульство, а також – за вивчення можливостей видачі багаторазових віз.
Крім того, в довготривалій перспективі, на думку Комісії, законодавство може бути змінене з метою спрощення та скорочення процедури видачі віз, спрощення форми заявки на візу, спрощення вимог до документів, що подаються в консульства, визначення правил видачі багаторазових віз.
Загалом в 2011 році було видано 12 638 750 шенгенських віз для громадян третіх країн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас