Хорошковський вважає недооціненою роль АМКУ в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський вважає недооціненою роль АМКУ в країні

257
Перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський вважає недооціненою роль Антимонопольного комітету в країні.
Про це він повідомив журналістам під час брифінгу на 3-му форумі з питань конкуренції.
“У першу чергу, хочу сказати, що, напевно, у нас роль Антимонопольного комітету ще недооцінена в Україні. За останні роки дійсно зроблено суттєвий прогрес як з точки зору законодавчого забезпечення, методологічного, так і з точки зору розширення сфер впливу. Я хочу сказати, що, звичайно, якщо ми перейшли на ринкову модель управління, то Антимонопольний комітет має стати одним з головних важелів впливу на економічне середовище”, – сказав він.
Хорошковський зазначив, що йому приємно було почути, що на даному форумі обговорюються питання, пов’язані з обміном досвідом з іншими країнами, в тому числі і з запозиченням українського досвіду іншими антимонопольними службами.
За його словами, обмін досвідом, отримання кращих практик може суттєво просунути Україну по частині конкурентоспроможності, а створення конкуренції забезпечить як кращі ціни для споживачів, так і кращі умови для всіх виробників та інвесторів.
Як повідомлялося, АМКУ є державним органом зі спеціальним статусом, метою якого є забезпечення державного захисту конкуренції у підприємницькій діяльності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас