Деякі країни Європи можуть впасти у "технічну рецесію" в IV кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деякі країни Європи можуть впасти у "технічну рецесію" в IV кварталі

369
Деякі країни Європи можуть зіткнутися з “технічною рецесією” в IV кварталі поточного року, вважає прем’єр-міністр і міністр фінансів Люксембургу Жан-Клод Юнкер, який також очолює постійну нараду міністрів фінансів країн єврозони (Єврогрупа), думку якого наводить агентство Bloomberg.
Виступаючи на зустрічі з журналістами під час дводенного візиту в Сингапур, Ж.-К.Юнкер також відзначив, що загалом налаштований не дуже оптимістично щодо перспектив європейської економіки на останні три місяці поточного року.
У той же час, голова Єврогрупи заявив, що, з фундаментальної точки зору, справи в ЄС йдуть краще, ніж, наприклад, у США або Японії, і що вирішення проблеми “бюджетного обриву” в США на якийсь час, мабуть, відверне увагу інвесторів від Європи.
Ж.-К.Юнкер також відзначив, що програми економічних і бюджетних реформ в Ірландії і Португалії реалізуються успішно, що у Греції немає альтернатив бюджетній консолідації, програму проведення якої, як він вважає, парламент країни схвалить в середу, і, нарешті, що Іспанія повинна сама вирішити, чи потрібна їй міжнародна фінансова допомога.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас