Україна і РФ встановили перший прикордонний стовп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і РФ встановили перший прикордонний стовп

715
Росія з Україною в Чернігівській області на Брянськ-Чернігівській ділянці кордону встановили перший прикордонний стовп в рамках демаркації спільного кордону.
“Почався завершальний етап договірно-правового оформлення кордону між нашими державами. Встановлення першого прикордонного знаку стало можливим завдяки безпосереднім домовленостям між президентами наших країн”, – заявив заступник голови МЗС України Руслан Демченко.
За його словами, демаркація покликана зміцнити взаємодію прикордонних, митних та інших служб України та Росії.
У той же час, заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін зауважив, що “політичний діалог між Україною і Росією зараз розвивається активно та успішно, а також нагадав, що йде підготовка до візиту президента України Віктора Януковича до Російської Федерації”.
Як повідомлялося 7 листопада, Україна і Росія повинні встановити перший прикордонний стовп в рамках демаркації спільного кордону.
Раніше в МЗС України повідомляли, що українська і російська сторони в квітні 2012 року вже розпочали польовий етап демаркації спільного кордону. Однак далі визначення місця встановлення першого прикордонного знаку практична робота в цьому напрямку не просунулася.
Примітно, що Україна має намір провести демаркацію кордону з Білоруссю (1084 км) і РФ (2295км), з Молдовою (1222 км). Нагадаємо, загалом український кордон становить 6993 км і 1355 км морської ділянки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас