АМКУ наклав найбільший штраф у своїй історії - за змову у торгівлі лісом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ наклав найбільший штраф у своїй історії - за змову у торгівлі лісом

Казна та Політика
1308
Антимонопольний комітет України наклав найбільший в історії штраф – 419 млн грн – на низку компаній, що спеціалізуються на торгівлі лісом.
Про це заявив голова АМК Василь Цушко під час III Форуму з питань конкуренції в Україні.
Як розповів В.Цушко, АМК провів спеціальне розслідування ринку торгівлі лісом і матеріалами, в результаті якого були виявлені ознаки картельної змови. Відносно компаній-порушників, підозрюваних у картельній змові, були проведені профілактичні заходи – компаніям запропонували визнати провину. «У результаті три компанії визнали свою провину, і на них було накладено штраф у розмірі 30 тис. грн. На решту компаній (що входили у змову-ред.) було накладено штраф у розмірі еквівалента 10% з обороту. Це максимальний розмір штрафу, який АМК може застосовувати в рамках чинного законодавства», – розповів голова АМК. Він також додав, що на даному етапі АМК і оштрафовані компанії ведуть розгляди в судах.
В.Цушко також нагадав, що другий за обсягом штраф був накладений на концерн «Укрспирт». «Зловживання «Укрспирту» своїм монопольним становищем вплинуло на всю горілчану галузь України. Зараз ми продовжуємо розгляди в судах у цій справі, і є підстави вважати, що ці суди ми виграємо», – сказав В.Цушко.
При цьому він підкреслив, що АМК не розглядає фіскально-каральну функцію як основну у роботі АМК. «Моя думка – спочатку необхідно видавати рекомендації. Якщо ж вони не виконуються, тоді необхідно штрафувати по заслугах і в рамках чинного законодавства», – підкреслив голова АМК.
Як повідомляв УНІАН, обсяг штрафів, накладених АМКУ на суб’єктів підприємництва – порушників конкуренційного законодавства, за 9 місяців 2012 року склав 686,8 млн грн. Економічний ефект від діяльності комітету склав 1 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас