Золотовалютні резерви Білорусі у жовтні скоротились на $103 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золотовалютні резерви Білорусі у жовтні скоротились на $103 млн

Казна та Політика
361
Золотовалютні резерви (ЗВР) Білорусі в жовтні скоротилися на 102,8 млн дол і за стандартами МВФ на 1 листопада склали 8 млрд 23,2 млн дол в еквіваленті.
Про це повідомили в управлінні інформації і громадських зв’язків Національного банку Білорусі.
При цьому, в національному визначенні обсяг ЗВР скоротився на 126,7 млн дол і склав 8 млрд 702,3 млн дол в еквіваленті.
«Скорочення золотовалютних резервів здебільшого обумовлено погашенням зовнішніх і внутрішніх зобов’язань в іноземній валюті Нацбанком і урядом, яке в жовтні поточного року було виконано в повному обсязі, а також зниженням цін на дорогоцінні метали на міжнародних ринках», – відзначили в Нацбанку Білорусі.
Довідка. На відміну від національної методики визначення резервів методика обчислення МВФ відрізняється тим, що при підрахунку ЗВР враховуються тільки монетарне золото та валютні резерви у вільно конвертованих валютах іноземних держав.
Золотовалютні резерви Білорусі скорочуються четвертий місяць поспіль. У вересні було зафіксовано їх зниження на 15,2 млн дол, в серпні – на 106,3 млн дол, в липні – на 82 млн дол.
Останнім місяцем, коли в Білорусі відзначалося зростання резервів, був червень цього року. Тоді золотовалютні резерви зросли на 291 млн дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас