На фоні переобрання Обами впав долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На фоні переобрання Обами впав долар

Валюта
2473
Долар дешевшає на тлі повідомлень ЗМІ про переобрання Барака Обами, яке означає збереження м’якої політики Федеральної резервної системи.
Курс долара відносно ієни впав до 79,81 ієни, а потім піднявся до 80,14 ієни. Прибутковість 10-річних держоблігацій США впала на 7 базисних пунктів до 1,68 відсотка.
Президент США Барак Обама обраний на другий термін, отримавши перемогу над республіканцем Міттом Ромні. Демократи, очевидно, збережуть більшість у Сенаті, а республіканці продовжать контролювати Палату представників.
Такий стан справ загрожує “фінансовим обривом” – значним посиленням фінансової політики на початку майбутнього року.
“Кількісне пом’якшення ФРС – це, по суті, політика, спрямована на здешевлення долара. Республіканці критикують цю політику, але вона, схоже, збережеться”, – сказав старший стратег з валютних ринків Nomura Securities Юносуке Ікеда.
Індекс долара до валютного кошика знизився на 0,3 відсотка до 80,352, а євро піднявся на 0,4 відсотка до $1,2862, впавши у вівторок до двомісячного мінімуму $1,2763 через побоювання, пов’язані з Грецією.
Грецький парламент у середу затвердить або відкине розроблений урядом набір заходів, що включає скорочення витрат і зростання податків та оцінюється в 13,5 мільярдів євро. Затвердження цих заходів та бюджету на 2013 рік необхідні Афінам для отримання 31,5 мільярда євро від МВФ і Євросоюзу.
“Ринок вже не боїться розпаду єврозони. Євро залишається під тиском, але це природне здешевлення валюти через слабкі економічні показники”, – вважає Ікеда, який прогнозує, що євро залишиться в коридорі $1,25-1,30.
Австралійський долар подорожчав на 0,2 відсотка до максимуму шести тижнів $1,0461 завдяки тому, що Резервний банк Австралії у вівторок всупереч прогнозам не знизив відсоткові ставки.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас