Обама знову зробив це: Ромні визнав свою поразку на президентських виборах в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама знову зробив це: Ромні визнав свою поразку на президентських виборах в США

1382
Кандидат від Республіканської партії Мітт Ромні визнав поразку на президентських виборах в США, привітавши Барака Обаму з перемогою по телефону. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на одного з помічників Обами.
“Перед Америкою стоїть багато серйозних завдань, я бажаю президенту удачі в управлінні країною”, – звернувся Ромні до своїх прихильників після дзвінка Обамі.
За даними найбільших американських телеканалів, Обама набрав близько 300 голосів вибірників, забезпечивши собі перемогу. За даними CNN, в Обами 303 голоси проти 203 у Ромні. CBS News і Fox News повідомляли про 290 голосів проти 203. Для перемоги кандидату в президенти США необхідно заручитися більш ніж 270 голосами вибірників. При цьому за кількістю голосів виборців Ромні з мінімальним відривом обійшов чинного президента.
На виборах в Конгрес США, що проходять одночасно з президентськими, республіканці і демократи зберегли свої колишні позиції – за Республіканською партією залишилася більшість у Палаті представників, а в Сенаті чисельну перевагу отримали демократи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас