Що українці сьогодні шукають в інтернеті? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що українці сьогодні шукають в інтернеті?

1969
В середині осені українці стали активніше шукати роботу, меблі та зимовий одяг. Такі висновки зробила аналітична служба найбільшого в Україні порталу безкоштовних оголошень Slando, проаналізувавши пошукові запити користувачів.
У серпні та вересні українці активно шукали в інтернеті холодильники, велосипеди та домашніх тварин. З приходом холодів пріоритети наших співвітчизників різко змінилися. Тепер кожен п’ятий пошуковий запит стосується зимового одягу. За останній місяць користувачі стали більше цікавитися комбінезонами, пальто, шубами, куртками, дублянками, пуховиками тощо.
Традиційно високий інтерес проявляють українці до техніки та електроніки. Користувачі шукали старі мобілки та ноутбуки в кожному четвертому запиті, а в 5% – холодильники і телевізори. При цьому найчастіше люди розшукують вживані пристрої компанії Apple. Так, 18% всіх запитів припадають на iPhone, iPad і iPod.
Серед інших гаджетів високою популярністю на вторинному ринку користуються ігрова консоль Sony PSP, смартфони Samsung Galaxy SII, HTC One X, приставка Xbox 360, а також мобільний телефон Nokia 8800.
Найбільші зміни торкнулися пошуку роботи. У жовтні українці стали шукати вакансії в два рази частіше, ніж місяцем раніше. При цьому в більшості випадків користувачі хочуть знайти тимчасові підробітки або роботу вдома.
Традиційний для початку осені пік активності ринку нерухомості пішов на спад. Якщо у вересні користувачі шукали житло в 26% запитів, то в жовтні вже тільки в 18%.
Перші холоди змусили людей активніше облаштовувати своє житло. Це помітно зі збільшеної кількості пошукових запитів на меблі. Найактивніше користувачі шукають ліжка, комоди і столи, а диван і зовсім опинився на першому місці в рейтингу найбільш популярних пошукових запитів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас