Marks&Spencer скоротив прибуток вище прогнозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Marks&Spencer скоротив прибуток вище прогнозу

230
Британський рітейлер Marks & Spencer Group Plc (M&S) досяг певного прогресу на шляху до поліпшення результатів свого бізнесу з продажу одягу, однак у першому фінпівріччі 2012 року його прибуток знизився на 10%, пише газета The Wall Street Journal.
Чистий прибуток компанії в квітні-вересні склав 227,2 млн фунтів стерлінгів ($363,2 млн), в порівнянні з 252,4 млн фунтів за аналогічний період минулого року. Скорочення показника обумовлено, зокрема, збільшенням капітальних видатків.
Виручка піднялася незначно, в порівнянні з рівнем того ж періоду попереднього фінансового року – до 4,7 млрд фунтів.
Виручка продуктових магазинів рітейлера в першому півріччі підвищилася на 3,4%, у тому числі продажі порівнянних торгових точок – на 1,1%.
Виручка міжнародного підрозділу M&S виросла на 3,6% (з урахуванням курсових різниць – знизилася на 1,4%). Порівнянні магазини компанії на ринках в Китаї та Індії за підсумками півріччя продемонстрували значне зростання продажів. M&S також відзначає хорошу динаміку продажів франчайзингових магазинів, особливо на ключових для неї ринках – в Туреччині, Росії та країнах Близького Сходу.
Доподатковий прибуток M&S опустився на 9,7% – до 289,5 млн фунтів, перевищивши консенсус-прогноз аналітиків, опитаних FactSet Research, на рівні 281 млн фунтів.
Продажі магазинів компанії, відкритих не менше року тому, скоротилися в минулому півріччі на 1,4% і виявилися кращими від очікувань завдяки хорошим результатам підрозділу, що займається продуктами харчування, (зростання на 1,6%).
Підрозділ, що продає товари змішаного асортименту, в тому числі одяг, скоротив продажі в другому фінкварталі на 1,8%. У першому фінкварталі зниження продажів склало 6,8%.
Незважаючи на те, що темпи падіння продажів бізнесу, на частку якого припадає понад 40% річної виручки M&S, сповільнюються, воно триває вже сім кварталів поспіль.
Основною проблемою для M&S є втрата клієнтів в ключовий віковій категорії та нездатність залучити молодих покупців через високу конкуренцію з боку таких компаній, як Hennes & Mautitz AB і Inditex SA.
За словами головного виконавчого директора M&S Марка Болланда, наслідки зміни команди керуючих, включаючи нещодавнє призначення нового голови підрозділу, що продає одяг, можна буде відчути влітку 2013 року після запуску нових колекцій одягу.
Акції M&S подорожчали на торгах у Лондоні у вівторок на 2,4%, з початку 2012 року їх вартість збільшилась на 27%.
Marks & Spencer керує 700 магазинами в Великобританії і ще кількома сотнями точок за межами країни. Компанія займається продажем одягу, товарів для дому та продуктів харчування. Чисельність штату M&S по всьому світу перевищує 78 тис. осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас