Автомобілі Suzuki йдуть з ринку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілі Suzuki йдуть з ринку США

1637
“Було дуже складно ухвалити рішення про припинення продажів наших автомобілів в США, але поточні економічні умови роблять такий крок неминучим”, – йдеться в прес-релізі компанії American Suzuki Motor. Боргове навантаження дистриб’ютора перевищує $340 млн, з яких 170 млн припадає на головний офіс в Японії. За фінансовий рік, що завершився 31 березня 2012 року, компанія продала всього 26 тис. машин, а чистий збиток за цей період досяг $15,8 млн.
Компанія не має наміру повністю залишати американський ринок. Після проведення реструктуризації American Suzuki Motor буде продавати навісні мотори для човнів, скутери та мотоцикли.
Через кризу 2008-09 рр. компанія відмовилася від планів щодо створення спільного виробництва з GM в Канаді і продовжувала імпортувати машини з Японії. Зрослий курс ієни зробив їх занадто дорогими на тлі місцевих моделей. Від високого курсу ієни також страждають японські виробники, які працюють на європейському ринку. Daihatsu Motor в січні припинить продавати свої автомобілі в регіоні через зниження попиту і зростання вартості машин.
Американський авторинок продовжує відновлюватися, незважаючи на загальні проблеми економіки країни. У жовтні продажі автомобілів у США зросли на 7%. За даними Autodata, автовиробникам минулого місяця вдалося продати 1,09 млн автомобілів. GM наростила продажі на 4,7%, Ford Motor – лише на 0,3%. Відмінні результати показали ті японські компанії, які розгорнули виробництво в США: Toyota і Honda збільшили продажі автомобілів на 16% і 8,8% відповідно, причому близько 75% реалізованих машин були зібрані на конвеєрах в Північній Америці.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас