Вересневе падіння промвиробництва у Великобританії виявилось втричі гіршим від прогнозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вересневе падіння промвиробництва у Великобританії виявилось втричі гіршим від прогнозу

Казна та Політика
198
Обсяг промвиробництва у Великобританії впав у вересні 2012 року на 1,7%, в порівнянні з попереднім місяцем, свідчать дані Національного статистичного управління країни.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували скорочення показника на 0,6%.
У річному вираженні британське промвиробництво впало на 2,6%, тоді як прогнозувалося зниження на 1,6%.
При цьому показник виробництва в обробній промисловості Великобританії у вересні виріс, хоча і слабше, ніж передбачалося: підйом склав 0,1% відносно серпня за очікуваних 0,4%. У річному вираженні показник впав на 1%, аналітики прогнозували зниження на 0,8%.
Згідно з переглянутими даними, обсяг британського промвиробництва в серпні скоротився на 1%, в порівнянні з тим же місяцем 2011 року, а не на 1,2%, як повідомлялося раніше. Оцінка помісячного зниження показника на 0,5% не була переглянута.
Крім цього, була погіршена серпнева оцінка зниження виробництва в переробній промисловості відносно липня – з 1,1% до 1,2%.
“Виробники, як і раніше, відчувають складності, – зазначив економіст IHS Global Insight Говард Арчер. – Стримане зростання світової економіки та економічна слабкість єврозони обмежують попит на британські товари за кордоном”.
Видобуток нафти і газу у вересні впав на 20,9%, в порівнянні з попереднім місяцем, що є максимальним скороченням принаймні з 1997 року, коли почався розрахунок помісячного показника. Видобуток в гірничій галузі впав на 15,3% – рекордними темпами з 1974 року.
У вересні обсяги виробництва знизилися в 6 з 13 галузей обробної промисловості Великобританії і виросли в семи. Найбільше підвищення зафіксоване у виробництві фармацевтичних препаратів, транспортного обладнання, комп’ютерної та електронної продукції.
Банк Англії очікує різкого погіршення динаміки ВВП в поточному кварталі після невеликого відскоку в липні-вересні, завив головний економіст ЦБ Спенсер Дейл.
На черговому засіданні, яке пройде на цьому тижні – 7-8 листопада, Банк Англії, ймовірно, залишить базову відсоткову ставку на рівні 0,5% і обсяг викупу активів на рівні 375 млрд фунтів стерлінгів ($600 млрд).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас