Сектор послуг Китаю на шляху відновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сектор послуг Китаю на шляху відновлення

191
Темпи зростання китайського ринку послуг знову збільшилися після рекордного уповільнення за 19 місяців.
Значення офіційного індексу PMI, який розраховується спільно Федерацією логістиків КНР (CFLP) та Національним статистичним бюро, виросло на 1,8 п. і досягло позначки 55,5 п. Це демонструє, що одна з найбільших економік світу відновлюється після семи кварталів спаду.
У той же час індекс ділової активності HSBC в секторі послуг Китаю, що розраховується HSBC Holdings і Markit Economics, продемонстрував зниження. Індекс упав до 53 п. в жовтні після зростання до позначки 54,3 у вересні.
“Незважаючи на уповільнення активності ринку послуг, китайська економіка поступово піднімається усе вище”, – сказав економіст HSBC Хунбінь Цю.
Зараз економіка Китаю показує уповільнення темпів зростання. Економіка країни зросла за період з липня по вересень на 7,4%, що є найслабшими темпами зростання з I кварталу 2009 р., коли фінансова криза переживала найгострішу фазу, при цьому обсяг промислового виробництва зріс на 9,2%.
Раніше був опублікований офіційний індекс ділової активності у виробничому секторі КНР, який також продемонстрував зростання і склав 50,2 п. У вересні показник знаходився на позначці 49,8 п. Результат збігся з прогнозом експертів і свідчить про відновлення економіки.
На цьому тлі багато експертів очікують, що останній квартал 2012 року ознаменує для економіки Піднебесної відновлення після уповільнення протягом семи кварталів.
Трохи пізніше своє дослідження щодо ділової активності опублікував банк HSBC. Індекс PMI, на його думку, досяг максимальної позначки за 8 місяців і склав 49,5 п. У вересні, нагадаємо, показник склав 47,9 п. Основний компонент індексу – підіндекс нових замовлень – і зовсім оновив максимум за 12 місяців.
Буває, що два ці показники суперечать один одному, але цього разу вони синхронно вказують на зростання китайської економіки.
Можна констатувати, що обидва показники підтверджують припущення про те, що друга за розміром економіка світу продовжує відновлюватися після семи місяців уповільнення.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас