За версією Bloomberg Ахметов уже обігнав всіх багатіїв з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За версією Bloomberg Ахметов уже обігнав всіх багатіїв з РФ

1526
Український бізнесмен Ринат Ахметов зі статком $18,9 млрд посів 38-й рядок у рейтингу 200 найбагатших людей планети за версією Bloomberg, тоді як найбагатший росіянин – Алішер Усманов – опинився на 40-му рядку зі статком $18 млрд.
Очолив список Bloomberg мексиканський бізнесмен Карлос Слім, чиє багатство оцінили у $77,5 млрд. На другій сходинці – засновник Microsoft Білл Гейтс із $64,4 млрд, а закриває трійку засновник іспанської групи Inditex Амансіо Ортега ($53,6 млрд). У першу п’ятірку також увійшли інвестор Уоррен Баффет і засновник IKEA Інгвар Кампрад.
Статки багатіїв підраховувалися на початок жовтня. Таким чином, це пояснює той факт, що інший відомий російський олігарх, Віктор Вексельберг, опинився тільки на 43-му рядку зі статком $16,8 млрд. Раніше Bloomberg повідомляв, що Вексельберг стане найбагатшою людиною Росії, обійшовши Усманова після продажу своєї частки в ТНК-ВР Роснефти. Коли операція завершиться, статки Вексельберга, за інформацією американського агентства, дійдуть до $18 млрд доларів, що все одно залишить його позаду українського олігарха.
Раніше журнал Корреспондент писав, що другим після найвпливовішого в Україні, глави держави, Віктора Януковича, виявився найбагатша людина в країні – Ринат Ахметов, власник найбільшого платника податків – компанії СКМ.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас